LN Webdesign

FÅ EN FLOT & BILLIG HJEMMESIDE. GØR DET RIGTIGT FØRSTE GANG......

Tips til pc

Pc'erne på kontoret bør ikke sinke Dem i Deres arbejde
De er ved at lægge sidste hånd på et salgsforslag til et morgenmøde med en kunde, da Deres tekstbehandlingsprogram - helt uden varsel - holder op med at fungere. Uanset hvor meget De hamrer i tastaturet eller klikker med musen, kan De ikke få computeren ud af den trance, den befinder sig i.

Desværre har markante forbedringer i computerdriftssikkerheden ikke kunnet forhindre, at computere stadig "fryser" eller "hænger" en gang imellem. Eller, hvad der er værre, får "nedbrud", som tvinger Dem til at tage stikket til computeren ud for at slukke den. Den slags er ikke kun frustrerende, men kan også medføre datatab og skade virksomhedens produktivitet.

De kan imidlertid træffe nogle forholdsregler, så De minimerer pc-nedbrud og frysning. Hvis De vil sikre, at Deres computere på arbejdet fortsat kører problemfrit, undgå nedetid og sørge for, at Deres medarbejdere hele tiden kan arbejde, skal De følge disse fem trin.


1. Opgrader til det nyeste operativsystem
Stabiliteten i en pc's operativsystem er nøglen til computerens driftssikkerhed og tilgængelighed. Den programkode, der bruges til at oprette de nyeste versioner, er som regel forbedret i forhold til den programkode, der er brugt i tidligere versioner.

Det er tilfældet med Microsoft Windows. En testrapport fra eTesting Labs Inc. viser f.eks., at Windows XP Professional - Microsofts nyeste operativsystem - har markant mindre tendens til at gå ned end den nu to generationer ældre Windows 98 Second Ederesion.

2. Tag virusbeskyttelsen alvorligt
Hver dag sendes der nye computerviruser ud på internettet. Nogle af dem er bare irriterende, men virus kan også slette eller beskade filer på harddisken og udløse et computernedbrud. Her følger en hurtig gennemgang af, hvordan De kan beskytte Derese pc'er mod virus:
• Installer et antivirusprogram, og sørg for, at det er opdateret.
• Udvis forsigtighed, når De åbner og installerer filer, også dem, der er vedhæftet e-mails, overførsler, disketter og dvd'er. Spørg De selv, om De har tillid til kilden til filen, før De gør noget som helst.

3. Sørg for at holde Deres programmer opdateret
Softwarevirksomheder kommer hele tiden med forbedringer af deres proDekter, efter at produkterne er kommet på markedet. Disse opdateringer er samlet i service packs, som er en samling af de senest opdaterede drivere, komponenter, sikkerhedsopdateringer, værktøjer, enhedsdrivere fra tredjeparter, programrettelser og designændringer, som brugerne har anmodet om. De kan være med til at sikre stabiliteten i operativsystemet på Deres computer.

Brug funktionen Windows Update til automatisk at hente de seneste service packs og kritiske sikkerhedsprogramrettelser til computeren. Hvis De allerede bruger Windows XP, skal De sørge for at installere den seneste service pack, der er tilgængelig. De kan sikre Dem, at Microsoft Office System-programmer som Word, Outlook og Excel har de seneste sikkerhedsopdateringer, hvis De besøger webstedet Office Update.


4. Vær omhyggelig, når De installerer nye programmer eller drivere
Computerproblemer opstår ofte, efter at der er tilføjet nye programmer eller drivere. Drivere er mindre programmer, som gør, at printeren, grafikkortet, lydkortet og andre hardwareenheder kan arbejde sammen med operativsystemet på computeren.

Hvis De skal installere flere nye programmer eller drivere, skal De installere ét og derefter sikre, at pc'en fungerer korrekt, før De installerer det næste. På denne måde kan De let finde ud af, om et bestemt program er årsag til problemet. Husk også på, at De ikke skal installere en opdateret driver til en hardwareenhed, bare fordi den er tilgængelig. Hvis Deres pc kører fint uden den nye driver, så fortsæt med det.

En af fordelene ved at køre Windows XP Professional på Deres computere er, at det - i modsætning til Windows 2000 og Windows 98 - har indbyggede værktøjer, som kan redde Deres pc fra programmer, som får pc'en til at fungere dårligt.

Windows XP stiller sikkerhedsnettet Systemgendannelse til rådighed. Systemgendannelse sætter Deres computer tilbage til en tidligere tilstand, hvis der er systemfejl eller andre større problemer med computeren - uden De mister data.

5. Sørg for overspændinsgsbeskyttelse og nødstrøm
De bør ikke overse behovet for overspændinsgsbeskyttelse i Deres iver efter at få computere, som ikke går ned. Pc'er indeholder spændinsgsfølsomme komponenter, som let kan beskaDees ved overspænding. En spændingsspids i stikkontakten på en væg vil som minimum afkorte computerens levetid. Den kan også få systemet til at gå ned og blive ødelagt og dermed også ødelægge alle Deres data.

Enheder til overspændingsbeskyttelse fungerer som en buffer mellem bygningens strømkilde og Deres pc. De slutter enheden til stikkontakten i væggen og forbinder pc'en med enheden. Enheder til overspændingsbeskyttelse er rimeligt billige - især sammenlignet med omkostningerne ved at skulle udskifte en pc. For et lidt højere beløb kan De få en UPS-enhed (står for Uninterrupted Power Supply, dvs. strømforsyning uden afbrydelse), som yder overspændinsgsbeskyttelse, og som har et nødstrømsbatteri, der holder Deres pc kørende, hvis der er strømafbrydelse. På den måde undgår De at miste data, som De ikke har gemt, og De vil typisk kunne fortsætte med at arbejde i mindst 10-15 minutter.

En langsom computer kan være lige så frustrerende som en, der går ned eller fryser, og De bør derfor måske overveje at indføre en rutine med regelmæssig vedligeholdelse.

Skulle De have problemer med Deres computer, mistet data eller virus, kan LN Webdesign også hjælpe Dem. Kontakt os for hjælp.

Copyright © 2017 LN Webdesign - Vinderup - Skive - Struer - Holstebro - Hjemmeside design. All Rights Reserved.
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.